fbpx
תמונת מחבר

מה זה eSIM?

כפי שקורה לעיתים קרובות, טכנולוגיה יושבת בשקט במשך שנים, עד שהיא מאומצת על ידי אפל ופתאום היא מתחילה לתפוס כותרות.

ה-Embedded sim- eSIM , או בעברית – סים מותמע, לא נולד אתמול. כבר ב2010 הGSMA (איגוד רשתות הסלולר העולמית) החל לדון באפשות של מערכת מבוססת סים שיהיה מותמע במכשיר, ללא צורך בהכנסת אחד פיזי. 

ה-eSIM הוצג לראשונה עוד ב2016 , אך בהתחלה הציבור היה די אדיש לגביו. עכשיו כשעוד ועוד יצרניות כבר תומכות,(אפל, גוגל, סמסונג) ונוספות מתחילות לתמוך, יהיה קשה וחבל לנו כצרכנים להתעלם מהשינוי.

לאחרונה, בדצמבר 2021, פורסם כי אפל שוקלת להוציא את האייפונים של שנת 2023 ללא תא סים פיזי כלל!

אז איך זה עובד ומה הם היתרונות והחסרונות? בואו נבדוק!​

eSim

אבולוציית כרטיסי הSIM

לטלפונים הניידים הראשונים לא היו כרטיסי סים. במקום זאת, הם תוכנתו על ידי ספק, עם “חשבון משתמש” מאוחסן בזיכרון המכשיר לטובת זיהוי ברשת. כרטיס הSIM הופיע בסטנדרט ה GSM  בשנת 1991, ואיפשר לראשונה למשתמשים להפעיל את הטלפון שלהם בכל רשת תקשורת עם המספר האישי שלהם, פשוט על ידי הכנסת פיסת פלסטיק עם שבב.

כל עוד טלפונים ומודמים היו המכשירים היחידים המחוברים לרשת, כולם היו מרוצים. הדבר היחיד שקרה לכרטיסי הSIM במרוצת השנים הוא שהם הפכו ליותר ויותר קטנים: המיני-סים (זה שזכור לנו כ”רגיל” הוחלף במיקרו-סים, ולאחר מכן בננו-סים. אבל הגבול הושג. הננו-סים הוא רק שבב עם קצוות חיבור, ללא מילימטר אחד של עודף פלסטיק.

עכשיו, כשהאינטרנט של הדברים (IoT)  כאן, עם החיישנים, השעונים החכמים ושאר המכשירים הקומפקטיים , אפילו חריץ ננו-סים נחשב בגדר מותרות בלתי קבילה. 

לכן, חדש, מיניאטורי ומותמע, הeSIM.  

במבט ראשון, אולי לא נשמע כמו חדשות מרעישות. עם זאת, השבב האבולוציוני הזה (בערך 5×6 מ”מ, פחות משליש מגודלו של הננו-סים) לא רק מאחסן נתוני מנויים, אלא גם ניתן להוריד אותו דרך האוויר, מרחוק. באופן מעשי, זה אומר שאין צורך להכניס ידנית כרטיסי סים לעשרות אלפי חיישני חניה או מודולי בקרת תאורת רחוב, או להזמין מחדש צי של כרטיסים בעת החלפת מפעיל.



מסתבר שטכנולוגיית eSIM מצוינת לא רק לגאדג’טים חכמים, אלא גם למכירת כרטיסי סים לטלפונים מרחוק. המפעילות חוסכות כסף על חבילות ההתחלה, השכרת שטחי אחסון, שינוע, עמלות סוכנים וכדומה, וציבור הלקוחות חוסך זמן ומאמץ בכך שהוא לא צריך ללכת לחנות או לחכות לחבילת ההתחלה שתגיע.

הeSIM מושלם עבור מטיילים המעוניינים להימנע מחיובי נדידה. קניית התוכנית הנכונה באינטרנט והורדה ישר לטלפון היא מהלך הרבה יותר פשוט מאשר להשיג אחת בחו”ל בחנות, במיוחד אם אינך דובר את השפה.

 

אז למה אנחנו עדיין משתמשים בSIM פיזי?

האמת היא שלטכנולוגית הeSIM יתרונות אך גם חסרונות. 

לפחות עבור חברות הסלולר.

איזה חברות סלולר תומכות בeSIM?

גם היום, אחרי יותר מ 5 שנים לאחר יציאת הeSIM לאוויר העולם, רוב מפעילות רשתות הסלולר בעולם לא תומכות בטכנולוגיה.

בישראל, אף מפעילת סלולר מקומית לא תאפשר לכם התחברות באמצעות eSIM. 

עם זאת, ניתן להוריד חבילת eSIM “תיירותית”, כלומר קצרת טווח, כמעט בכל מדינה בעולם (כולל ישראל!). 

 

איך מתחברים?

   רכישת והפעלת חבילת eSIM איננה משימה מורכבת בכלל.

    היא כוללת שני שלבים עיקריים שהם

  • רכישת החבילה
  • הפעלת החבילה באמצעות סריקת קוד QR

  

בנוסף, הeSIM  יכול להכיל מספר פרופילי SIM בו-זמנית, בעזרת קיבולת זיכרון של 512KB לעומת 64 או 128KB בכרטיסי סים מסורתיים.                                                                               עובדה זאת מאפשרת למשתמשים לעבור בין כרטיסי SIM וירטואליים ברגע. 

 

 

כפי שאתם רואים, התחברות לeSIM אינה משימה מורכבת כלל, ולדעתנו מסמנת קפיצת מדרגה חדשה ומשמעותית בעולם התקשורת.

 

 

הצטרפו אלינו למהפכה, ובדקו האם הסמארטפון שלכם תומך בeSIM כבר עכשיו!

 

דילוג לתוכן