אז שמעתם על הeSIM אבל אתם עדיין לא יודעים במה מדובר?
כל התשובות כאן!
הembedded SIM – eSIM – או בעברית – סים מוטמע (נקרא גם – סים וירטואלי) הוא היורש של כרטיסי הSIM שאנחנו משתמשים בהם כיום.
טכנולוגיה שפותחה ב2016 ומאפשרת התחברות לכל רשת סלולר ללא צורך בכרטיס סים פיזי. כבר ב2010 הGSMA (איגוד רשתות הסלולר העולמית) החל לדון באפשות של מערכת מבוססת סים אוניברסלי שיהיה מותמע בתוך המכשיר.
לאחרונה, בספטמבר 2022, פורסם כי סדרת האייפונים החדשים של אפל ישווקו בארה”ב ללא תא סים.
כלומר – יתמכו בeSIM בלבד!
אז איך eSIM עובד ומה הם היתרונות והחסרונות? בואו נבדוק!
אבולוציית כרטיסי הSIM
כרטיס הSIM הראשון הופיע בשנת 1991, ואיפשר לראשונה למשתמשים להפעיל את הטלפון שלהם בכל רשת תקשורת עם המספר האישי שלהם, פשוט על ידי הכנסת פיסת פלסטיק עם שבב.
הדבר היחיד שקרה לכרטיסי הSIM במרוצת השנים הוא שהם הפכו ליותר ויותר קטנים: המיני-סים (זה שזכור לנו כ”רגיל” הוחלף במיקרו-סים, ולאחר מכן בננו-סים. אבל הגבול הושג. הננו-סים הוא רק שבב עם קצוות חיבור, ללא מילימטר אחד של עודף פלסטיק.
בעולם הטכנולוגי שאנו חיים בו היום, עם החיישנים, השעונים החכמים ושאר המכשירים הקומפקטיים , אפילו חריץ ננו-סים נחשב כבזבוז של מקום.
לכן, חדש, מיניאטורי ומותמע, הeSIM.
במבט ראשון, אולי לא נשמע כמו חדשות מרעישות. עם זאת, השבב האבולוציוני הזה (בערך 5×6 מ”מ, פחות משליש מגודלו של הננו-סים) לא רק מאחסן נתוני מנויים, אלא גם ניתן להוריד אותו דרך האוויר, מרחוק.
מסתבר שטכנולוגיית eSIM מצוינת לא רק לגאדג’טים חכמים, אלא גם למכירת כרטיסי סים לטלפונים מרחוק. המפעילות חוסכות כסף על חבילות ההתחלה, השכרת שטחי אחסון, שינוע, עמלות וכדומה, וציבור הלקוחות חוסך זמן ומאמץ בכך שהוא לא צריך ללכת לחנות או לחכות לסים שיגיע בדואר.
הeSIM מושלם עבור מטיילים המעוניינים להימנע מחיובי נדידה. קניית התוכנית הנכונה באינטרנט והורדה ישר לטלפון היא מהלך הרבה יותר פשוט מאשר להשיג אחת בחנות בחו”ל.
הeSIM מפשט את מכירת השירותים, אבל גם מקל על הלקוחות לעבור למתחרים.
השימוש בסים פיזי מצנן את התחרות בין חברות התקשורת. עד לא מזמן, כשרצינו להצטרף לחברת תקשורת היינו צריכים ללכת לרכוש סים או לחכות שיגיע בדואר. עם eSIM, אנחנו יכולים לקבל קוד הצטרפות בין-רגע. זה מקל מאוד על המעבר מחברת תקשורת אחת לשנייה.
בהרבה מדינות בעולם (ארה"ב לדוגמא), הסמארטפונים קשורים למפעילה שמכרה אותם ועובדים רק עם פרופיל SIM שהונפק על ידי אותה מפעילה.
איזה חברות סלולר תומכות בeSIM?
היום, אחרי יותר מ 5 שנים לאחר יציאת הeSIM לאוויר העולם, רוב מפעילות רשתות הסלולר בעולם לא תומכות בטכנולוגיה.
לאחרונה לאחר לחץ של משרד התקשורת החליטו (כמעט) כל חברות התקשורת לאפשר התחברות באמצעות eSIM!
עם זאת, ניתן להוריד חבילת eSIM “תיירותית”, כלומר קצרת טווח, כמעט בכל מדינה בעולם (כולל ישראל!).